• Tandbehandlinger

Find info om vores tandbehandlinger

 • Forebyggende tandpleje
  Løbende forebyggende tandpleje og sund mundhygiejne giver de bedste forudsætninger for at
  holde dine tænder sunde og raske. Hos Raadhussmilet mener vi at de bedste tænder er dine egne. Derfor rådgiver vi dig altid om, hvordan du bedst passer dine tænder i dagligdagen

  5 gode råd til sund mundhygiejne
  De fleste kan undgå tandproblemer ved at holde en god og sund mundhygiejne samt regelmæssig tandpleje hos tandlægen. Nedenfor har vi listet 5 gode råd til at undgå tandpine.

  1. Børst tænderne mindst to gange om dagen. Husk at børste tandkødet for at fremme et sundt tandkød. Brug en blød tandbørste med fluortandpasta. Man skal holde sine broer og proteser rene.
  2. En sund livstil med sund kost og undgå syreholdige drikkevarer og rygning.
  3. Brug tandtråd hver dag for at fjerne madrester mellem tænderne
  4. Drik masser af postevand 
  5. Besøg din tandlæge for jævnligt eftersyn og rensning af dine tænder.

   

 • Hvad er huller i tænderne (caries)?
  Huller i tænderne kaldes i fagsprog caries. De opstår ved en bakteriel infektion i tanden.

  Bakteriernes affaldsstoffer består af syre, der ætser emaljeoverfladen på tanden så de sig til caries. Caries er ofte resultatet af dårlig mundhygiejne og forkert kost. Spiser du meget stivelsesrig eller sukkerholdig kost er der større risiko for huller, da bakterierne omdanner kulhydraterne til syre som nedbryder tandens emalje.

  r dannes små huller. Børstes tænderne ikke jævnligt så bakterierne fjernes kan det udvikle 

  Huller i tænderne opstår typisk i de bagerste tænder, da kindtænderne bruges til at tykke maden og på den vis er mere udsat for syren i maden.

  Trods stærk forbedret tandsundhed er Caries fortsat en folkesygdom i Danmark. Blandt 25-årrige har 80% haft caries og blandt 40-årrige har 93% en eller flere tænder med caries eller fyldninger. Hos Tandlægerne Venge gør vi meget for at vores patienter får den bedste vejledning i løbende forebyggelse således at forekomsten af caries mindskes.

  Symptomer på caries
  I den begyndende fase er der ofte kun få symptomer cariesdannelse, men som tiden skrider frem kan følgende symptomer opleves og man bør derfor søge tandlægehjælp for at få behandling.

  • Tandpine
  • Kulde-varme følsom samt smerte ved spisning af noget sødt
  • Synlige misfarvede (brune/sorte) pletter på tænderne
  • Betændelse omkring tanden

  Tandlægen foretager en undersøgelse af dine tænder. Begyndende huller kan være vanskelige at finde hvorfor man ofte tager røntgenbilleder som led i undersøgelsen. Herved kan caries lokaliseres og behandlingen fastlægges på baggrund af caries-stadiet.

  Behandling af caries
  Careis behandles forskelligt afhængig af udviklingsstadiet. Opdages caries i de tidligere stadier vil det stadig kunne standses. Behandlingen vil i høj grad være instruktion i opretholdelse i god mundhygiejne. Tænderne pensles eller skyldes med flour. Flourbehandlingen reparerer emaljen og medfører at bakterier ikke kan få næring. Opdages caries i senere stadier vil den ødelagte del af tænderne blive erstattet med en fyldning. En fyldning (også kaldet plombe) udarbejdes normalt i plast og farves i tændernes farve, så den fremstår som en naturlig del af dit tandsæt. Tidligere anvendte man i sølvfyldninger, men grundet indholdet af kviksølv er dette ikke længere lovligt.

  Er tanden meget ødelagt af cariesangrebet vil tandlægen anbefale en tandkrone for at genoprette tandens styrke. Kronen kan være fremstillet i porcelæn eller plast. I værste tilfælde af cariesangreb kan det være nødvendigt med tandudtræk for at undgå at cariesangrebet spreder sig til andre tænder. For at undgå ændringer i bidfunktionen vil vi oftest anbefale at den udtrukne tand erstattes med et implantat eller en bro. I nogle tilfælde er cariesangrebet nået ind til tandens indre og det kan derfor være nødvendigt med en rodbehandling.

 • Paradentose​
  Paradentose er en kronisk betændelse i tandkødet omkring tanden, der får kæbeknoglen til at trække sig tilbage. Tandkødbetændelse (Gingivitis) opstår, fordi tænderne ikke bliver holdt tilstrækkeligt rene. Bakterierne sætter sig fast i overgangen mellem tænderne og tandkød og er årsagen til, at tandkødet bliver betændt. Tandkødsbetændelse er ofte den første advarsel.

  Hvis betændelsen ikke bliver standset, vil den arbejde sig ned langs tandroden og angribe tandknoglen, der svinder og tænderne bliver løse.. Paradentose kan være fremskreden, uden at man selv kan mærke det – bortset fra blødningen ved tandbørstning.

  Det er derfor vigtigt at opdage paradentosen i tide, så vi kan sætte ind med den rette behandling.
  Med en dybdegående rensning af dine tænder, kan vi holde paradentosen nede, og forebygge yderligere angreb. Både tandkødsbetændelse og paradentose kan bremses med en paradentosebehandling fra tandlægen eller tandplejeren, men først og fremmest ved din egen indsats med tandbørsten og andre hjælpemidler som for eksempel tandtråd, tandstikker. Så man skal endelig ikke holde pause med tandbørsten, selv om det bløder. Har man ridset tandkødet med en hård tandbørste eller for eksempel en tandstikker, kan det være tilrådeligt at holde en pause med tandbørsten og så istedet for skylle med en klorhexidinopløsning på 0,1 % et par dage – og så genoptage almindelig tandbørstning.

 • Få genskabt et smukt smil med tandimplantater
  Et tandimplantat giver mulighed for at erstatte manglende tænder og er et stabilt alternativ til en aftagelig protese eller en bro. Et implantat er det nærmeste man kommer en naturlig tand, og giver æstetik udseende.

  Der findes mange mennesker som mangler én eller flere tænder i munden. Andre gange er de tænder man har tilbage, i en så dårlig forfatning, at de ikke står til at redde. Hvis man mangler én eller flere tænder, eller har meget dårlige tænder, så giver det ofte en nedsættelse af tyggefunktionen og dermed en stærkt forringet livskvalitet.

  Dit smil er dit bedste visitkort. Smilet er ofte en vigtig del af vores førstehåndsindtryk af andre mennesker og vores egen udstråling. Manglende tænder kan gøre at vi smiler mindre og have negativ effekt for vores selvtilfredshed. At få genetableret tænder medfører derfor typisk en markant forbedring i livskvalitet og udstråling.

  Hvad er et tandimplantat?


  Et tandimplantat er en slags kunstig tandrod, der indopereres i kæbeknoglen, hvor den manglende tand engang sad. Tandimplantatet er lavet af titanium, som kroppen udviser særlig god biokompatibilitet overfor hvorfor implantatet integreres i kæbens knogle fremfor at blive afstødt.

  Inde i et tandimplantat er der et gevind, som gør det muligt at skrue en metalkeramisk krone fast, hvorpå man fastsætter en porcelænskrone.

  Tandimplantater kan også bruges til at fastsætte aftagelig protese ved hjælp af et særligt kliklåse-system, der gør at protesen sidder helt fast og fungere som naturlige tænder. En anden mulighed er at anvende implantater til fastsættelse af en bro, hvorved tænderne sidder fast i munden fremfor en aftagelig protese, som en bro ellers består af. Hvis nabotænderne ellers er sunde og raske vil man typisk indsætte et implantat fremfor at slibe i og belaste de raske nabotænder. Med andre ord giver tandimplantater en lang række muligheder til at genetablerer en et smukt smil og følelsen af at have egne tænder.

  Fordele ved tandimplantater

  • Implantat har naturlig udsende og kan tilpasses eksisterende tænders farve.
  • Et implantat med krone kan tygges med og fungerer og føles som naturlig tand
  • Implantater kræver langt mindre renholdelse en aftagelige proteser eller broer.
  • Lang holdbarhed – typisk mere end 30 år under forudsætning af man opretholder god mundhygiejne

  Behandlingsforløb
  Nedenfor har vi linket til en animeret video, der på fin vis illustrerer behandlingsforløbet, men vi har også kort forklaret forløbet efterfølgende.

  https://youtu.be/gMycqoQrlBs

  Indsættelsen af implantatet foregår i flere faser. Første fase består af indsættelsen af implantatet. Forud for denne operation er foretaget en grundig forundersøgelse foretaget af tandlægen efterfulgt af en samtale med patienten hvor patienten introduceres for behandlingsforløbet.
  Selve indsættelsen af implantatet foregår ved at der bores et lille hul i kæbeknoglen, hvori implantatet monteres. Hvis ikke der er tilstrækkelig med knogle kan der være nødvendig at foretage en knogleopbygning forud for indsættelsen af implantatet. Over de næste 3-6 måneder foregår der en knogleintegration hvorved implantatet vokser fast i kæbeknoglen og får den nødvendige styrke. I denne periode kan anvendes en midlertidig erstatning for den manglende tand.

  Når knogleopbygningen har fundet sted påbegyndes næste fase. Indvendigt i implantatet er en skruegang hvori man skruer en ”tandkødsformer” (healing abutment) ned i implantatet, der hjælper til at tandkødet får den optimale form og slutter tæt til.

  Den sidste fase påbegyndes når denne healings proces er ovre, hvor ”tandkødsformeren” udskiftes med en metalkeramisk krone, også kaldet opbygningen, hvorpå porcelænskronen eller kliklåse-systemet fastsættes. Tanden kan nu anvendes som var det en naturlig tand.

  Spørgsmål og yderligere information
  Proteser kan være en alternativ løsning for dig, der mangler flere tænder, og hvis økonomiske muligheder er begrænsede. Proteser findes i forskellige udgaver, men fælles for alle proteser er, at de ikke sidder permanent fast i munden – i modsætning til broen er delprotesen løstsiddende.

  Protesen kan tages ud om natten (det anbefaler vi) rengøres med fx håndsæbe eller en tandpasta uden slibemiddel og en blød børste (for ikke at ridse overfladen) for derefter at blive lagt i et glas vand indeholdende en opløsning af fx steradent – et desinficerede proteserensemiddel.

  Helprotesen erstatter samtlige tænder i en overkæbe eller i en underkæbe – eller både i overkæben og i underkæben (helsæt).

 • Hvad er en tandkrone
  En tandkrone er en erstatning for en naturlig tands krone, og er typisk udformet som en hætte, der sættes ovenpå den eksisterende tand. Kronen har form som en naturlig tandkrone og indgår derfor som en naturlig del af dit tandsæt. Formålet er at give tanden forøget styrke og sikre dens overlevelse.

  I de tilfælde hvor en tand er så svække som følge af f.eks. for meget caries, at plastfyldning ikke er stærk nok, kan det være nødvendigt at forsyne tænderne med tandkroner.

  Behandlingsforløb
  Det typiske behandlingsforløb består af en præparation og aftrykssession samt en efterfølgende cementering af kronen.

  • Inden behandlingen påbegyndes tages der røntgenbilleder for at sikre, at der ikke er infektion omkring tandens rod.
  • Herefter tages der aftryk af tanden, som sendes til tandteknikeren, der fremstiller kronen.
  • Tanden slibes til i højden og rundt om så der fås en stump som den nye krone kan sættes på
  • Tandlægen laver en midlertidig tandkrone så den blottede stump er beskyttet, mens tandteknikeren udarbejder den rigtige krone. I de fleste tilfælde anbefaler vi at patienten selv tager hen til tandteknikeren og får den tilpasset så pasform, bid og æstetik er optimalt.
  • Efter ca. en uges tid kan den rigtige tandkrone cementeres.
 • Hvad er en tandbro
  Har du tabt en tand eller været nødsaget til at få foretaget en tandudtrækning kan den mistede tand erstattes med en bro.

  En bro er en kunstig tand, der fungerer som erstatning for den manglende tand. En bro består af to enkelte tandkroner, som fungerer som bropiller. En bro fastsættes på nabotænderne, der slibes til så de to kroner kan påmonteres. Mellem disse kroner fastsættes kunstige tænder fast, som når monteret svæver mellem bropillerne og udfylder mellemrummet hvor den gamle tandsad. Afhængig af hvor mange tænder der mangles kan bropillerne udgøres af implantater. Både kronerne og den svævende tand formes så de ligner naturlige tænder.

  Valget mellem en bro eller et implantat beror i høj grad på nabotændernes beskaffenhed. En bro er afhængig af at kunne blive fæstnet på nabotænderne. Hvis nabotænderne er raske og aldrig har været ramt af caries vil tandlægen som udgangspunkt fravælge af beskadige disse med slibning og i stedet anbefale et implantat. Der er ingen grund til at beskadige en sund tand da det altid må foretrækkes at bevare egne tænder. Er der imidlertid ikke tilstrækkelig kæbeknogle til at kunne indsætte et implantat vil en broløsning være bedste mulighed – også selvom nabotænderne er raske. Så frem nabotænderne er destruerede eller forsynet med fyldninger vil man i højere grad vælge en bro. Det skyldes at man fortsat har tændernes rod fastnet i knoglen og på den vis slipper for et kirurgisk indgreb. Samtidig vil nabotænderne nyde gavn af at få den omsluttede krone, der på den måde beskytter den beskadigede tand.

  For at en bro imidlertid kan være en mulighed skal man som minimum har 2 nabotænder broen kan fæstnes på. Er dette ikke tilfældet vil man bygge bropillerne med implantater og bygge broen op om disse.

  Holdbarhed og vedligeholdelse
  For at opnå længst mulig levetid for broen er det vigtigt at den vedligeholdes. Holdbarheden på en tandbro er typisk 10-15 år forudsat at du opretholder en god og sund mundhygiejne og går regelmæssigt til tandlægen.

  Vedligeholdelse af en tandbro består i at rense broen hver dag med tandtråd og holde de resterende tænder rene så der ikke opstår caries eller tandsygdomme.

  God mundhygiejne opnås ved daglig tandbørstning, brug af tandtråd og indtagelse af sund kost.

 • Er du medlem af Sygeforsikring Danmark er der mulighed for at få tilskud.
  Hvilke behandlinger, der giver ret til tilskud, og hvor meget, kan du læse mere om på Sygeforsikring Danmarks hjemmeside. www.sygeforsikringdanmark.dk

  Er du medlem af Sygeforsikring Danmark skal du blot meddele det i receptionen, så bliver dine oplysninger automatisk sendt videre.

  Behandlingen af de 18 – 25 årige
  Samfundet ønsker at få denne gruppe til at gå regelmæssigt til tandlæge. Derfor er der større tilskud til de regelmæssige undersøgelser for de 18 – 25-årige, så de kan få opbygget gode vaner og fastholde de resultater, der er opnået i børne- og ungdomstandplejen.

  Behandlingen af voksne
  Langt de fleste voksne går i dag regelmæssigt til tandlæge. Det interval, den enkelte patient skal gå til kontrol efter, afhænger af den enkeltes situation og aftales altid individuelt.

  Behandlingen af pensionister
  Gennem § 17 i Pensionsloven kan der søges om hel eller delvis betaling fra kommunen. Fremgangsmåden er forskellig, afhængig af hvilken kommune man bor i, og tilskuddet afhænger af personlige forhold. Vi hjælper gerne med ansøgningen.

Booking

Hos Raadhussmilet er vi fokuseret på at dit tandlægebesøg er en tryg og positiv oplevelse! Vi glæder os til at byde dig velkommen på vores klinik.

Ring gerne og bestil tid på

Behandling

Vi sætter en ære i at give dig den absolut bedste behandling.

kontakt os

Forebyggelse

Vi sætter en ære i at give dig den absolut bedste behandling.

kontakt os

Service

Vi sætter en ære i at give dig den absolut bedste behandling.

kontakt os

vi sætter dig i højsædet!

Tandlæge Asmussen skifter navn til Raadhussmilet. Raadhussmilet er din lokale tandlæge i Randers. Vores fokus er at passe på dit smil og leverer den bedste tandpleje til dig - i en hyggelig og afslappet atmosfære.

Vi passer godt på dit smil!

Klinikejer Lisbeth Asmussen har drevet tandklinik i mere end 25 år, hvorfor du sikres en erfaren og professionel behandling. Søger du en prisvenlig tandlæge i Randers så ring til os på 86 420 183 – vi glæder os til at byde dig velkommen. Klinikken har de sidste mange år været drevet fra Ved Volden 2, men vi er glade for at kunne fortælle, at vi udvider klinikken og samtidig flytter til Rådhustorvet i moderne lokaler, der vil skabe rammerne for den bedste tandbehandling for dig.

Klinikken kommer til at ligge lige ud til Rådhustorvet fortsat tæt på gode parkeringsmuligheder. Vi glæder os til at vise dig de nye lokaler og Rådhussmilet. Indtil vi flytter, vil vi fortsat være at finde på den gamle adresse Ved Volden 2.

Ring gerne og bestil tid på

Klinikken

Raadhussmilet er din lokale tandlæge i Randers. Vores fokus er at passe på dit smil og leverer den bedste tandpleje til dig - i en hyggelig og afslappet atmosfære.

Alle rettigheder reserveret © 2018
RaadhusSmilet v/Lisbeth Asmussen

kontakt

Tlf.: +45 86 42 01 83
Email: info@raadhussmilet.dk
Adresse: Raadhustorvet 3, 8900 Randers C