Find info om vores tandbehandlinger

 • Forbyggelse

  Forebyggende tandpleje
  Løbende forebyggende tandpleje og sund mundhygiejne giver de bedste forudsætninger for at
  holde dine tænder sunde og raske. Hos Raadhussmilet mener vi, at de bedste tænder er dine egne. Derfor rådgiver vi dig altid om, hvordan du bedst passer dine tænder i dagligdagen

  5 gode råd til sund mundhygiejne
  De fleste kan undgå tandproblemer ved at holde en god og sund mundhygiejne samt regelmæssig tandpleje hos tandlægen. Nedenfor har vi listet fem gode råd til at undgå tandpine:

  1. Børst tænderne mindst to gange om dagen. Husk at børste op under tandkødet for at fremme et sundt tandkød. Brug en blød tandbørste med fluor-tandpasta. Broer og proteser skal også holdes rene
  2. Spis sundt og variereret og undgå så vidt muligt syreholdige drikkevarer og rygning
  3. Brug tandtråd hver dag for at fjerne eventuelle madrester mellem tænderne
  4. Drik masser af postevand 
  5. Besøg din tandlæge for jævnligt eftersyn og rensning af dine tænder
 • Carriesbehandling (Huller i tænderne)

  Hvad er huller i tænderne (caries)?
  Huller i tænderne kaldes i fagsprog caries. De opstår ved en bakteriel infektion i tanden.

  Bakteriernes affaldsstoffer består af syre, der ætser emaljeoverfladen på tanden så de udvikler sig til caries. Caries er ofte resultatet af dårlig mundhygiejne og forkert kost. Spiser du meget stivelsesrig – eller sukkerholdig kost, er der større risiko for huller, da bakterierne omdanner kulhydraterne til syre.

  Huller i tænderne opstår typisk i de bagerste tænder, da kindtænderne bruges til at tykke maden og på den vis er kindtænderne mere udsat for syren i maden.

  Trods stærk forbedret tandsundhed, så er caries fortsat en folkesygdom i Danmark. Blandt 25-årige har 80 procent haft caries og blandt 40-årige har 93 procent en eller flere tænder med caries eller fyldninger. Hos Raadhussmilet gør vi meget for at vores patienter får den bedste vejledning i løbende forebyggelse af huller og caries.

  Symptomer på caries
  I den begyndende fase er der ofte kun få symptomer cariesdannelse, men som tiden skrider frem kan følgende symptomer opleves, og man bør derfor søge tandlægehjælp for at få behandling:

  • Tandpine
  • Kulde-varme følsomhed samt smerte ved spisning af noget sødt
  • Synlige misfarvede (brune/sorte) pletter på tænderne
  • Betændelse omkring tanden

  Behandling af caries
  Først foretager tandlægen en undersøgelse af dine tænder. I den forbindelse tager man ofte røntgenbilleder for bedre at kunne lokalisere og vurdere omfanget af caries. Caries behandles forskelligt afhængig af, hvor fremtrædende det er.

  Opdages caries i de tidligere stadier, vil det stadig kunne standses. Behandlingen vil i høj grad være instruktion i opretholdelse af god mundhygiejne. Tænderne pensles eller skyldes med flour, der medføre at bakterier ikke kan få næring.

  Opdages caries i senere stadier, vil den ødelagte del af tanden blive erstattet med en fyldning. En fyldning (også kaldet plombe) udarbejdes normalt i plast og farves i tandens farve, så den fremstår som en naturlig del af dit tandsæt. Tidligere anvendte man sølvfyldninger, men grundet indholdet af kviksølv, er dette ikke længere lovligt.

  Er tanden meget ødelagt af cariesangrebet, kan tandlægen anbefale en tandkrone for at genoprette tandens styrke. Kronen kan være fremstillet i porcelæn eller plast. I værste tilfælde af caries kan det være nødvendigt at trække tanden ud for at undgå, at caries spreder sig til andre tænder. I nogle tilfælde er cariesangrebet nået ind til tandens indre, og det kan derfor være nødvendigt med en rodbehandling.

 • Paradentose

  Paradentose​
  Paradentose er en kronisk betændelse i tandkødet omkring tanden, der får kæbeknoglen til at trække sig tilbage. Tandkødbetændelse (Gingivitis) opstår, fordi tænderne ikke bliver holdt tilstrækkeligt rene. Bakterierne sætter sig fast i overgangen mellem tænderne og tandkød, og er årsagen til, at tandkødet bliver betændt. 

  Hvis betændelsen ikke bliver standset, vil den arbejde sig ned langs tandroden og angribe tandknoglen, og i værste fald kan tanden blive løs. 

  Både tandkødsbetændelse og paradentose kan bremses med en paradentosebehandling fra tandlægen eller tandplejeren. Med en dybdegående rensning af dine tænder, kan vi holde paradentosen nede, og forebygge yderligere angreb. 

  Men du kan også gøre meget selv. Først og fremmest skal du børste tænder og bruge tandtråd hver dag – også selvom dit tandkød bløder lidt. 

 • Tandimplantat

  Få genskabt et smukt smil med tandimplantater
  Et tandimplantat giver mulighed for at erstatte manglende tænder, og er det nærmeste man kommer en naturlig tand. Et implantant er et alternativ til en aftagelig protese eller en bro.

  Dit smil er dit bedste visitkort. Smilet er ofte en vigtig del af vores førstehåndsindtryk af andre mennesker og vores egen udstråling. Manglende tænder kan medføre, at man smiler mindre, og have negativ effekt på ens selvtilfredshed. At få genetableret tænderne medfører derfor typisk en markant forbedring i livskvalitet og udstråling.

  Hvad er et tandimplantat?
  Et tandimplantat er en slags kunstig tandrod, der indopereres i kæbeknoglen, hvor den manglende tand engang sad. Tandimplantatet er lavet af titanium, som kroppen udviser særlig god biokompatibilitet overfor. Implantatet integreres derfor i kæbens knogle fremfor at blive afstødt.

  Inde i et tandimplantat er der et gevind, som gør det muligt, at skrue en metalkeramisk krone fast, hvorpå man fastsætter en porcelænskrone.

  Tandimplantater kan også bruges til at fastsætte aftagelig protese ved hjælp af et særligt kliklåse-system. En anden mulighed er, at anvende implantater til at fastsætte en bro. Hvis nabotænderne ellers er sunde og raske, vil man typisk indsætte et implantat fremfor at slibe i og belaste de raske nabotænder, som man ellers vil gøre ved en klassisk bro.

  Med andre ord giver tandimplantater en lang række muligheder til at genetablerer et smukt smil og følelsen af, at have egne tænder.

  Fordele ved tandimplantater

  • Implantat har et naturlig udsende, og kan tilpasses eksisterende tænders farve
  • Et implantat med krone fungerer og føles som en naturlig tand
  • Implantater kræver langt mindre renholdelse proteser eller broer
  • Lang holdbarhed – typisk mere end 30 år, under under forudsætning af, at man opretholder god mundhygiejne

  Behandlingsforløb
  Nedenfor har vi linket til en animeret video, der på fin vis illustrerer behandlingsforløbet. Vi har kort forklaret forløbet under linket.

  https://youtu.be/gMycqoQrlBs

  Indsættelsen af et implantat foregår i flere faser. Første fase består af indsættelsen af en implantatet. Selve indsættelsen af implantatet foregår ved, at der bores et lille hul i kæbeknoglen, hvori implantatet monteres. Hvis ikke der er tilstrækkelig med knogle kan der være nødvendigt, at foretage en knogleopbygning forud for indsættelsen af implantatet. I næste fase sker knogleintegration hvorved implantatet vokser fast i kæbeknoglen. Denne fase kan tage 3-6 måneder. 

  Når knogleopbygningen har fundet sted påbegyndes næste fase, hvor man indsætter en ”tandkødsformer” (healing abutment) i implantatet. Den hjælper til at tandkødet får den optimale form og slutter tæt til.

  Den sidste fase påbegyndes når denne healing proces er ovre. Her udskiftes ”tandkødsformeren” med en metalkeramisk krone, også kaldet opbygningen. Ovenpå denne fastsættes porcelænskronen eller kliklåse-systemet. Tanden kan nu anvendes, som var det en naturlig tand.

  Spørgsmål og yderligere information
  Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til implantant behandling og dine muligheder. Ring på telefon 86 42 01 83.

 • Tandkrone

  Hvad er en tandkrone
  En tandkrone er en erstatning for en naturlig tands krone. Den er typisk udformet som en hætte, der sættes ovenpå den eksisterende tand. Kronen har form som en naturlig tandkrone, og indgår derfor som en naturlig del af dit tandsæt. Hvis tanden er svækket, som følge af omfattende caries, kan det være nødvendigt, at forsyne tanden en krone. Formålet er, at give tanden forøget styrke og sikre dens overlevelse. 

  Behandlingsforløb
  Det typiske behandlingsforløb består af to konsultationer. Først foretages præparation, og der tages aftryk af tanden. I  den efterfølgende konsultation cementeres (pås.ættes) kronen.

 • Bro

  Hvad er en tandbro?
  Har du tabt en tand eller fået trukket en tand ud, kan den mistede tand erstattes med en bro.

  En bro er en kunstig tand, der fungerer som erstatning for den manglende tand. En bro kan bestå af flere led og  hvert led består af en tandkrone, som fungerer som bropille, der fastsættes på nabotænderne til den manglende tand. Herimellem fastsættes den kunstige tand. Med andre ord svæver tanden mellem bropillerne, og udfylder mellemrummet, hvor den gamle tand sad. Både kronerne og den svævende tand formes, så de ligner naturlige tænder.

  Valget mellem en bro eller et implantat beror i høj grad på nabotændernes beskaffenhed. En bro er afhængig af, at kunne blive fæstnet på nabotænderne. 

  Hvis nabotænderne er raske, vil tandlægen som udgangspunkt fravælge af beskadige disse, men istedet anbefale et implantat. Der er ingen grund til at beskadige en sund tand, da det altid må foretrækkes at bevare egne tænder. Er der imidlertid ikke tilstrækkelig kæbeknogle til at kunne indsætte et implantat, vil en broløsning være bedste mulighed – også selvom nabotænderne er raske. 

  Hvis nabotænderne er forsynet med fyldninger, vil man i højere grad vælge en bro. Det skyldes, at man fortsat har tændernes rod fastnet i knoglen, og på den vis slipper for et kirurgisk indgreb. 

 • Tilskud

  Sygeforsikring Danmark
  Er du medlem af Sygeforsikring Danmark, er der mulighed for at få tilskud til din tandbehandling.
  Hvilke behandlinger, der giver ret til tilskud, og hvor meget, kan du læse mere om på Sygeforsikring Danmarks hjemmeside: www.sygeforsikringdanmark.dk

  Er du medlem af Sygeforsikring Danmark, skal du blot meddele det i receptionen, så bliver dine oplysninger automatisk sendt videre til Sygeforsikring Danmark, som udbetaler til din Nemkonto.

  Behandlingen af pensionister
  Gennem § 17 i Pensionsloven kan der søges om hel eller delvis betaling fra kommunen. Fremgangsmåden er forskellig afhængig af, hvilken kommune man bor i, og tilskuddet afhænger af personlige forhold.

  Vi hjælper gerne med ansøgningen.

Booking

Hos RaadhusSmilet er vi fokuseret på, at dit tandlægebesøg er en tryg og positiv oplevelse! Vi glæder os til at byde dig velkommen på vores klinik.

Ring gerne og bestil tid på

Behandling

Vi sætter en ære i, at give dig den absolut bedste behandling.

Forebyggelse

Med jævnlige tandeftersyn kan vi sammen forebygge de fleste tandsygdomme.

Service

Vi ønsker, at din tandbehandling bliver en god og positiv oplevelse.

vi sætter dig i højsædet!

RaadhusSmilet er din lokale tandlæge i Randers. Vores fokus er, at passe på dit smil og levere den bedste tandpleje til dig – i en hyggelig og afslappet atmosfære.

Vi passer godt på dit smil!

Klinikejer Lisbeth Asmussen har drevet tandklinik i mere end 30 år, hvorfor du sikres en erfaren og professionel behandling. Søger du en prisvenlig tandlæge i Randers, så ring til os på telefon: 86 420 183.

Klinikken ligger centralt i Randers på Raadhustorvet med gode parkerings muligheder. Vores moderne lokaler vil skabe rammerne for den bedste tandbehandling for dig.

Vi glæder os til at byde dig velkommen hos Raadhussmilet. 

Ring gerne og bestil tid på    8642 0183

Klinikken

RaadhusSmilet er din lokale tandlæge i Randers. Vores fokus er at passe på dit smil og levere den bedste tandpleje til dig - i en hyggelig og afslappet atmosfære.

Alle rettigheder reserveret © 2018
RaadhusSmilet v/Lisbeth Asmussen